journalistiek

pauw_en_wittemanNicole de Haan is een ervaren journalist, met jarenlange ervaring  bij radio- en televisieprogramma’s. Daarnaast schrijft ze voor diverse tijdschriften. Als co-auteur heeft ze meegeschreven aan drie boeken.

Als radio- en tv-redacteur/researcher is Nicole de Haan inhoudelijk betrokken geweest bij veelal dagelijkse live tv-programma’s, zoals Ontbijttv (KRO), B&W (Vara), Spraakmakende Zaken (Ikon) en Pauw & Witteman (Vara). In augustus 2006 starten de voorbereidingen van de nieuwe journalistieke talkshow Pauw & Witteman. Nicole is er vanaf de eerste minuut bij en heeft meegedacht met alles wat met het programma te maken heeft; onderwerpen, gasten tot vormgeving en muziek.  De eerste vier seizoenen bereidt Nicole als redacteur vele tientallen onderwerpen en gasten voor, uiteenlopend van politieke en economische onderwerpen (diverse gesprekken over de val van de DSB Bank), gesprekken over bijvoorbeeld de gezondheidszorg en het misbruik binnen de katholieke kerk (interview Kardinaal Simonis), tot luchtiger zaken als de nieuwste CD van Guus Meeuwis, het jubileum van Herman van Veen en de show van Uri Geller. Na vier jaar besluit Nicole voor zichzelf te beginnen.

Op 1 mei 2010 is www.nicoledehaan.nl een feit. Als freelancer is Nicole de Haan beschikbaar voor uiteenlopende klussen. Inmiddels heeft ze haar vierde boek afgerond, een boek over de geschiedenis van een landhuis in Haarlem (in opdracht van de eigenaar). Hiervoor deed ze de research, spoorde ze oud-bewoners op waarbij een prachtig kiekje uit 1917 opdook, en schreef het boek.
Voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september 2012 maakte ze -samen met anderen- de dagelijkse politieke talkshow op RTL4: Wat Kiest Nederland. De presentatie was in handen van Rick Nieman, Frits Wester en Bart Chabot.
Vervolgens heeft ze samen met Hubert Deitmers het boekje Thinking BIC gemaakt, in eerste instantie bedoeld als kerstgeschenk voor relaties, maar het is nu verkrijgbaar bij o.a. bol.com.
Op 18 maart 2013 krijgt Heleen Dura – Van Oord de Prix Veuve Cliquot Zakenvrouw van het Jaar 2013 uitgereikt uit handen van minister Edith Schippers van VWS. De speech die ze bij de uitreiking uitspreekt, is geschreven in samenwerking met Nicole de Haan.
Naast deze klussen werkt Nicole jarenlang een aantal dagen per week bij radio 1, het vara-programma De Gids FM en na de fusie met bnn voor De Nieuws BV.

Nicole de Haan is een veelzijdig journalist en kan zich een onderwerp razendsnel eigen maken.

Comments are closed.